23 септември 2014 г.

Първолашки вълнения с моливчета и буквички

   Макар и със сериозно закъснение, ето ги и нашите сладки изкушения за първия учебен ден. Явно с началото на учебната година, липсата на време отново ще е най-големия проблем, но пък са толкова мили тези училищни трепети....


  Нямаше просто как да не опитаме и цветните моливчета на Катето. Толкова ми хареса идеята, че още като ги видях, се зарекох да направя за първия учебен ден. Единственото, което промених в рецептата е, че добавих малко бакпулвер.






   За буквичките използвах една стара рецепта на Звездев за коледни сладки, които много допадат на децата. 

Буквички
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 жълтъка
150 г масло
100 г натрошени орехи
100 г пудра захар
1 ванилия

   Всички продукти трябва да са на стайна температура. Омесва се тесто, което се оставя половин час да престои, след което се оформят сладките и се изпичат. 






6 коментара:

  1. Благодаря, Траянче! Дай боже да има успехи и да са здрави децата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радост, дано да им върви като по вода на учениците! И на мен тези периоди са ми голяма тръпка, а тази година синът ми тръгна и в гимназия, още повече се пообърках в ситуацията :) Като че ли стреса за родителите е по-голям отколкото за децата, но да са живи и здрави, та нали всичко е заради тях :)
    Чудни са ти сладките, почерпих се за зраве на учениците :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано и аз стигнах до извода, че стресът за родителите е по-голям :), но както често казвам, това да са ни грижите и вълненията - все за хубави неща :)

      Изтриване
  3. Иде ми да грабна едно моливче и да започна да пиша най-хубавите думички с него, да пожелая и на децата успех в училище!:) Много хубави са станали, радвам се, че си ми се доверила! И бисквитките с буквичките - и те са много оригинални! Сладка да ви е учебната година!!! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладка да е и на вас, Кате! На твоите творения човек не може да не се довери! Хубав ден!

      Изтриване