7 януари 2017 г.

Супа с картофи, праз и бекон

   Разкошна супичка - ароматна, топла, засищаща и мноого, много вкусна!  Традиционна е за австрийската и немската кухня.


Продукти:
150-200 г бекон
1 глава лук
1 стърк праз
4 картофа
1 малък корен пащърнак
2 моркова
парче целина
листа целина
олио, сол, черен пипер



   Беконът се нарязва на малки кубченца и за запържва до златисто с малко олио. Прибавят се нарязаните на ситно праз и стар лук. Задушават се за минутка, след което се добавят и картофите, морковите, пащърнакът и целината също нарязани на кубченца. Разбърква се добре и се долива гореща вода. Супата се оставя да се вари на тих огън и когато зеленчуците омекнат, се овкусява със сол и черен пипер. Преди да се отстрани тенджерата от котлона, се наръсват и нарязаните на ситно листа целина. Страхотен аромат! Най-добре е да се поднесе с препечени филийки хляб. Добър апетит! 


3 коментара: