Е, както се казва - зелен, зелен, колко да е зелен. С случая моя си е направо жълт :) Препоръчаха ми този сорт и се оказа наистина много вкусен, така че мисля догодина да засея отново от него. А сега към ястието, което се получи много леко, апетитно и свежо - идеално за летните жеги.
Продукти:
1 кг. зелен фасул
3 моркова
1 малка глава лук
8-10 скилидки чесън
100 г масло
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. домашна подправка
прясна мента
пресен магданоз
сол, черен пипер, зехтин


Когато фасулът омекне се осолява и се овкусява с малко домашна подправка. Готовото ястие се наръсва с нарязаните на ситно пресни мента и магданоз и се сваля от котлона. Пожелание може да се поднесе с кисело мляко. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар