Е, както се казва - зелен, зелен, колко да е зелен. С случая моя си е направо жълт :) Препоръчаха ми този сорт и се оказа наистина много вкусен, така че мисля догодина да засея отново от него. А сега към ястието, което се получи много леко, апетитно и свежо - идеално за летните жеги.
Продукти:
1 кг. зелен фасул
3 моркова
1 малка глава лук
8-10 скилидки чесън
100 г масло
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. домашна подправка
прясна мента
пресен магданоз
сол, черен пипер, зехтин
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe-iMUZ536HYRNXFOrl9tdFOf_BLmaLkW-vTtwIo54gFfMfOVKpL92LNJKihBlehGTI2vlhyphenhyphenOOlyDTbq6c0P2bm_FPSmUpFGpdiDhr8gmX-gvyUzvI3XhNibrfDCoqY5AqLXtYTiGlam2p/s400/%25D0%25B7%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BD+%25D1%2584%25D0%25B0%25D1%2581%25D1%2583%25D0%25BB1+1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4oG1s8VAkdDmDgM3GysmJzPKT9PLsxmnVLvUlX-6btGBPbNfVXzFK18ohCBqsWCoY_Mj9Ek_ebcrB9cJdykHriiZ0Rql6bj6LrpYY88fURCNi-gfNI3hzzmWYKxwv-iEUreUOzLPFfwd-/s640/%25D0%25B7%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BD+%25D1%2584%25D0%25B0%25D1%2581%25D1%2583%25D0%25BB1+2.jpg)
Когато фасулът омекне се осолява и се овкусява с малко домашна подправка. Готовото ястие се наръсва с нарязаните на ситно пресни мента и магданоз и се сваля от котлона. Пожелание може да се поднесе с кисело мляко. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар