13 юли 2016 г.

Черешов ликьор

   Черешовият ликьор е много приятен и ароматен. Идеално допълнение е към следобедния сладкиш и за сладка раздумка, а плодовете, които остават при приготвянето могат да се използват за сладоледи, бонбони, сладкиши и какво ли още не. Съвсем не е за пренебрегване и фактът, че  приготвянето не изисква време. Получава се идеално и с вишни.




ПРОДУКТИ:
1 кг череши/вишни
ок.400-450 г захар
ракия/водка

   Плодовете се измиват добре и се почистват от дръжките. Изсипват се в буркан или друг подходящ съд. Отгоре се наръсва захарта, долива се ракия и се разбърква добре. Бурканът се затваря. В началото е добре да се разклаща периодично, за да се разтвори добре захарта. Оставя се на хладно и тъмно място и можете да забравите за него за около месец. Е, от време на време пътьом е добре да се опитва дали се получава добре:)





Няма коментари:

Публикуване на коментар