20 ноември 2015 г.

Бърза питка със сирене

   Бърза питка с бакпулвер и сирене - идеална за неделната закуска, особено, когато на човек не му се занимава с нещо, което отнема повече време и усилия.


Продукти:
2 яйца
25 мл олио
1 ч.л. сол
250 г кисело мляко
200 г брашно
170 г сирене
1 бакпулвер
½ ч.л. червен пипер
ронена чубрица
смлян кимион
кашкавал за наръсване
ким
малко парченце масло


   Яйцата, олиото и киселото мляко се разбиват с миксер. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, солта и червения пипер. Овкусява се с ронена чубрица и кимион. Най-накрая се прибавя натрошеното сирене и внимателно се разбърква. 
   Сместа се изсипва в намаслена и наръсена с брашно тавичка. Малко парченце масло се разтопява и се разбърква с няколко щипки червен пипер. С помощта на четка питката внимателно се намазва с разтопеното масло, след което се наръсва с ким и настърган кашкавал. Изпича се в предварително загрята на 180 градуса фурна за ок. 25-30 . Това е - бързо, ароматно и вкусно! 


 










8 коментара:

  1. От снимката си придърпвам парченце, толкова е изкусително!
    Поздрави, Валя!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е бърза и много вкусна, а и с тези подправки мммм

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна закуска!Влюбена съм в аромата на ким,така че непременно ще се възползвам от хубавата ти идея,Радост!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва, Миленче. И аз обожавам аромата на ким и определено наблегнах на него:)

      Изтриване
  4. Обичам бързите и вкусни рецепти, Радост.От многото ангажименти имам малко време за престой в кухнята.Затова тази твоя рецепта веднага ще ми влезе в графа " БЪРЗИ И ЛЕСНИ " .Чудесен вид има питката.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Радост,идеална закуска,много ми харесва питката ти,особено щом е с чубрица,обожавам я!

    ОтговорИзтриване
  6. Искам да попитам каква е големината на тавичката.Много хубави предложения,поздравления.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи:) Тавичката е с размер ок 27 см. Хубав ден!

      Изтриване