23 февруари 2018 г.

Свински котлети в зелев лист

    Да използваме последните студени дни за нещо зимно и апетитно като тези крехки и ароматни котлети.


Продукти:
свински котлети
черен пипер
червен пипер
кимион
1 малък стрък праз
червено вино
зелев сок
2 сушени чушки
листа от кисело зеле
олио
бира


   Котлетите се измиват, подсушават и начукват добре. Наръсват се с кимион, черен и червен пипер. Може да се сложи и малко сол, според солеността на зелевия сок. Между така приготвените котлети се разпределя нарязаният на колелца праз и начупената чушка. Поливат се с червено вино и зелев сок и се прибират в хладилника. Добре е да престоят поне няколко часа, за да поемат от аромата на подправките и виното.
   След като се мариноват, котлетите се завиват добре в зелеви листа. Ако листата не са големи могат да се използват и няколко. Важното е да покриват добре месото. Пържолите се подреждат в намазана с мазнина тавичка, налива се малко бира и вода и се изпичат се във фурната. В началото могат да се покрият с алуминиево фолио, за да се задушат още по-добре и накрая да се открият и да се запекат. Тези от снимката изпекох на 185 градуса за ок. 2 часа. Поднесете с подходяща гарнитура и чаша вино. Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар