20 юни 2017 г.

Салатата на сезона - салата с пресни тиквички

    Една малко по-различна салата  - с цедено мляко и тиквички. Много свежа и вкусна. Истински разкош!



Продукти
1 коф. цедено мляко
2 тиквички
3 стръка пресен чесън
сол, черен пипер, зехтин, копър, орехи

   Тиквичките се обелват и настъргват на ренде /не прекалено ситно/. Оставят се да се отцедят много добре в тензух или гевгир. Може да си помагате като изтисквате и с ръце. Цеденото мляко се овкусява със сол, черен пипер, зехтин, копър и счукани орехи на вкус. Добавят се нарязаният на ситно чесън и отцедените тиквички и се разбърква добре. Аз предпочитам да си отцедя сама и млякото. Повече ми допада на вкус от готовото цедено мляко, но така приготвянето на салатата ще отнеме повече време. 
   Страхотна сезонна салата! Да ви е сладко!




4 коментара:

  1. Радост,
    правя подобна салата, понякога смесвам краставици и тиквички, понякога само тиквички.Чудесна става.Много, много красиви снимки си направила.Красиво и елегантно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти допада и на теб, Ели! Наистина чудесна салатка!

      Изтриване
  2. Звучи много вкусно, Радост!
    Идва ми да си подам препечената филийка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно с препечена филийка си пасва идеално, Илианче! А пък ако има и узо с много лед...:)

      Изтриване