30 януари 2017 г.

Кьопоолу с яйца и майонеза

   През есента, когато пазарът изобилства от прекрасни, ароматни и свежи червени чушки, предпочитам да приготвям кьопоолуто по тази рецепта. Ароматът на прясно изпечените зеленчуци е незаменим, но през зимните студени дни вариация, която ви представям днес е много удачна. Може да се приготви както с прясно изпечени патладжани, така и със замразени или стерилизирани. 


Продукти:
4-5 големи патладжана
1 малка кофичка млечна майонеза
2-3 твърдо сварени яйца
2 смлени шепи запечени орехи
чесън, сол


     
   Патладжаните се намачкват добре с вилица. Прибавят се майонезата, запечените орехи, чесън и сол на вкус. Яйцата се нарязват на малки кубченца и също се добавят към останалите продукти. Всичко се разбърква добре. Може да се поднесе с брускети или препечени филийки. Това е  - бързо, лесно и много вкусно 😉Добър апетит! 


1 коментар:

  1. Мда, ще го направя, имам патладжан във фризера!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване