14 ноември 2016 г.

Калмари с масло и вино

   Бързо, лесно и вкусно! Истински разкош за любителите на морските дарове!



Продукти:
калмари туби
сол
черен пипер
лимон 
масло
вино


   Калмарите се почистват, измиват се добре и се режат на парченца. Осоляват се, наръсват се с малко пипер и се поливат с малко лимонов сок. Добре е да престоят за известно време с подправките. Изпържват се за няколко минутки в нагорещеното масло до златисто, след което се поливат с вино да се дозадушат. Не доливайте много течности и не прекалявайте с готвенето, за да не станат жилави. Ароматните картофки и чаша вино идеално ги допълват. Това е - бързо, лесно и вкусно!  Добър апетит! 

2 коментара:

  1. Никога не съм готвила калмари, но ги обожавам. изглеждат страхотно!

    ОтговорИзтриване