10 март 2017 г.

Картофки соте

   Ех, любими са ми тези картофки! Мога да погълна несметни количества и никога няма да ми омръзнат. Ще ми се да бяха и полезни, но пък само колко са вусни.... Не може човек да не се поглезни отвреме на време. 



Продукти:
картофи
олио
масло
чесън
копър
сол



   Картофите се измиват и се варят. Трябва да останат леко недосварени, за да не се разкашат при последващата обработка. Когато се охладят се обелват и нарязват на кубченца. За да изстинат по-бързо, изсипете врялата вода и налейте студена. 
   В тиган сипете олио и запържете картофките до златисто. Изсипете ги в съд с кухненска хартия, за да се поеме мазнината от пърженето. Изсипете олиото от тигана и на дъното сложете парченце масло. Естествено може да използвате и друг тиган, ако не ви притеснява миенето. Маслото се загрява докато се разтопи, изсипват се картофките и се разбъркват добре. Посоляват се и се наръсват обилно с нарязан на ситно копър и счукан чесън. По време на пости може просто да наръсите с копър и чесън и да пропуснете маслото. Разбъркват се отново. Консумират се топли и са прекрасно мезе и за биричка и за вино. 

1 коментар:

  1. Чудесни картофки соте Радост.Любими на всички топли и вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване