11 юли 2016 г.

Тиквички с ориз на фурна

   Днес нещо леко и лятно за хапване - тиквички с ориз на фурна. Поднесени  с голяма купа студен таратор или кисело мляко са истинска класика.



Продукти:
5 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
3 тиквички
3 големи моркова
3 ч.ч. ориз
1 шепа нарязан пресен магданоз
1 кисело мляко
3 яйца
олио, сол, черен пипер


   Пресният лук и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Задушават се за минутка, след което се добавя добре измитият и отцеден ориз. Запържва се докато оризът стане "стъклен". Ако искате да избегнете пърженето, можете за сложите ориза и лука  в намазнена тавичка и да запечете леко във фурната. 

   Прибавят се морковите, нарязани на кубченца, а малко след това и тиквичките.  Задушават се за няколко минути, Овкусява се с подправките, разбърква се добре и се прехвърля в тавичка. Доливат се 2 чаши вода и ястието се запича във фурната на 220 градуса. Не е необходимо добавянето на повече вода, тъй като тиквичките, отделят достатъчно. Яйцата се разбиват добре, прибавя се киселото мляко, щипка сол и се доразбива. Когато ястието е почти готово, се залива със сместа и се запича. Това е - лесна и приятна гозба. А тук можете да намерите още рецепти с тиквички Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар