2 март 2016 г.

Свинско филе с портокали и лук

   Много ефектно, вкусно и лесно за приготвяне ястие. Определено си струва да се опита преди да започнат постите и докато има хубави портокали на пазара. 


Продукти:
8 тънки свински пържоли
3 портокала
2 глави стар лук
2 скилидки чесън
1-2 чаени лъжички соев сос
1-2 чаши бира
пресен розмарин
сол, черен пипер, олио/зехтин

   Свинското филе се нарязва на тънки пържоли, които се начукват и се наръсват със сол и черен пипер. Изпържват се в тиган от двете страни до златисто и се оставят настрани.
   Лукът се обелва и нарязва на полумесеци, а чесънът се нарязва на ситно.  В подходящ съд се налива малко зехтин, в който се задушават лукът и чесънът, докато поомекнат. Може да използвате и същия тиган, но трябва да смените мазнината.  В това време 2 от портокалите се изцеждат, а третият се обелва от кората и външната ципа и се нарязва на парченца. Когато лукът  е готов, се прибавят портокаловият сок и чаша бира. Овкусява се с малко соев сос и клонче пресен розмарин. Пържолите се слагат в съда при лука. Похлупва се и оставя да се дозадуши. Ако е необходимо се долива още малко бира. Когато са готови си прибавят и парченцата пресен портокал. Това е ...Добър апетит!




1 коментар:

  1. Много харесвам свински каренца с портокалов сос и резени портокал,но ти си обогатила рецептата с лука,и така ще е чудно,убедена съм,Радост!Пак ме изкуши максимално!Честита Баба Марта !

    ОтговорИзтриване