1 март 2016 г.

Салата "Мартеничка"

     Баба Марта бързала, мартенички вързала. Морави, зелени, бели и червени! 
  Последната хрумка по случай първи март:) Покрай ентусиазма на децата за мартенички, няма как да не се зарази човек...
   Всъщност бялата част от салатата представлява катък с чесън, орехи и пресен лук, а червената  - любимите ми печени чушки, отново с пресен лук.



Продукти:
Бяла топчица:
500 г цедено мляко
200 г обезсолено сирене
1 скилидка чесън
1 шепа смлени орехи
1 стрък пресен лук
зехтин, черен пипер

Червена топчица:
10-15 печени обелени червени чушки
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
сол, олио/зехтин, оцет
перца пресен лук за украса




  Сиренето се намачква с вилица и се смесва добре с цеденото мляко. Добавят се счуканият чесън, орехите, зехтин, черен пипер и нарязаният на ситно пресен лук. Всичко отново се разбърква добре и с помощта на купичка се оформя топчица.
   Печените чушки се нарязват на ситно, заедно с пресния лук и чесъна. Овкусява се със сол, зехтин и оцет. 
   А заедно със салатката, споделям и част от изработените у дома мартенички. Бъдете здрави и засмени!





2 коментара:

  1. Страхотна салатка! Съвсем тематична за днес :)
    Честита Баба Марта, Радост) Живи и здрави бъдете всички у дома!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита баба Марта, Радост! Много е красива салатката!

    ОтговорИзтриване