9 февруари 2016 г.

Торта "Династия"

   Хайде и аз да се похваля с популярната торта "Династия". Нужните продукти всех от Ани, но можете да я намерите на много места. Действително е с невероятено вкусна, балансирана и с прекрасен лимонов аромат.


  
Блат:
10 белтъка
300 г захар
300 г орехи
3 с.л. брашно
кората на 1 лимон
2 ванилии

Млечен крем
1 л прясно мляко
10 с.л. захар
8 с.л. брашно
2 с.л. лимонова кора
1 ванилия
10 жълтъка

Маслен крем:
250 г масло
100 г пудра захар

200 г шоколад, разтопен на водна баня

   Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се прибавя захарта. Добавят се орехите, брашното, лимоновата кора и ванилията. Бърка се със шпатула или дървена лъжица. Аз разделих сместа на 4 части и съответно изпекох четири блата на 160 градуса. 


   Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавят се ванилията, лимоновата кора, брашното и млякото. Вари се гъст крем, който се разделя на две части и се оставя да се охлади. 
Мекото масло се разбива с пудрата захар на пухкав крем и се прибавя към половината от млечния крем. Шоколадът се разтопява на водна баня и след като се охлади, се прибавя към втората половина от млечния крем.
   Тортата се сглобява като се редуват блат, маслен крем, шоколадов крем и т.н., след което се измазва и отстрани. Украсява се със смлени орехи и шоколад. Добре е да престои една нощ в хладилника, за да стегне. Да ви е сладко!



1 коментар:

  1. Пищна торта,Радост,много добре звучи,вярвам,че е била безкрайно вкусна!

    ОтговорИзтриване