12 февруари 2016 г.

Свинска пържола с апетитна глазура

   Ето и едно лесно за приготвяне предложение за предстоящите празници. Дали Трифон Зарезан или Свети Валентин, кой ще откаже апетитна ароматна пържола в компанията на червено вино.


Продукти за 4 пържоли:
4 свински пържоли
1 глава лук /1 шепа арпаджик/
черен пипер
Продукти за маринатата:
2 ч.л. соев сос
2 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 ч.л. чили сос
1 скилидка чесън
1 ч.л. пресен лимонов сок
2 ч.л. червено вино


   Пържолите се измиват и подсушават, след което се начукват с чукче и се наръсват с черен пипер. Аз използвах контрафиле. Всички продукти за маринатата се разбъркват добре. Пържолите се намазват обилно с нея. Поставят се в подходяща купа, прибавя се обеленият арпаджик и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре и цяла вечер. Пържолите се изпичат в намазнена тава, в която се налива и малко водичка с бира или червено вино. Аз първоначално включих фурната на 180 градуса за ок 1,5 часа като покрих тавичката с алуминиево фолио, след което усилих на 220 за още около половин час. Така месото стана изключително крехко е сочно. Това е! И не забравяйте червеното вино....:) 

  

1 коментар:

  1. Радост,
    твоето предложение няма да разочарова в никакъв случай мъжете.За тях пържолките са обичайно и вкусно ястие.Така,че честит празник на всички !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване