25 януари 2016 г.

Салата от цвекло и моркови

   Класическа есенно-зимна салатка, изключително полезна и богата на витамини.



Продукти:
1 средна глава червено цвекло
2 големи моркова
1 скилидка чесън
зехтин/олио, лимонов сок, сол



   Цвеклото и морковите се обелват и се измиват добре. Настъргват се на ренде или с кухненски робот. Моят нож на комбайна е доста едър и предпочитам цвеклото да го настържа на ренде. Скилидката чесън също се настъргва на ситно или се счуква в хаванче. Овкусява се със сол, лимон и зехтин. Според мен тази салата не търпи оцет и той разваля вкуса й, така че препоръчвам използването на пресен лимонов сок. Може да се гарнира с различни семена.
    

1 коментар:

  1. Радост,
    прекрасна е тази зимна салатка.Всекидневно я приготвяме у дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване