20 декември 2015 г.

Коледни масленки с конфитюр от ягоди

   Подготовка за празника върви с пълна сила. Освен традиционните  жълъдчета и пъстри меденки, тази година приготвих и тези масленки с конфитюр от ягоди.



Продукти:
250 г масло
2 яйца
100 г захар
2 ванилии
1 бакпулвер
500 г брашно


   Маслото се оставя да омекне на стайна температура. В брашното се прави "кладенче", в което се поставят всички продукти и се омесва гладко тесто. Увива се с домакинско фолио и се оставя в хладилника за 20-30 минути. 
   След като тестото се извади от хладилника, се разточва на тънка кора и се изрязват формички. На половината от сладките се прави малко отворче по средата. Те ще служат за "капачета". Изпичат се на 175 градуса. След като се охладят се слепват с ягодов конфитюр. Да ви е сладко!



1 коментар: