18 декември 2015 г.

Соленки с мак и сирене

   Много приятни и бързи соленки - идеални за следобедното кафе. 



Продукти:
150 г меко масло
150 г кисело мляко
200 г сирене
1 бакпулвер
300 г брашно
2 ч.л. маково семе
1 жълтък за намазване


   
Маслото се оставя да омекне на стайна температура. В брашното се прави "кладенче", в което се слагат бакпулверът, млякото и маслото. Омесва се средно меко тесто. Най-накрая се добавят натрошеното сирене и маковото семе. Тестото се премесва, за да се разпредели равномерно сиренето в него, след което се увива във фолио и се оставя в хладилника да почине за 30 мин.


   Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 4-5 мм. Нарязва се на желаните формички. Соленките се прехвърлят в намаслена тава и се намазват с разбит жълтък с малко вода. При желание могат да се наръсят с още маково семе. Изпичат се във фурната на 175-180 градуса. Добър апетит! 



2 коментара:

  1. Чудесни са, Радост! Предполагам как се топят в устатата с аромат на масло.
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване