1 декември 2015 г.

Салата от зеле с моркови, цвекло и целина

   Установих, че в блога липсва любимата ни зелева салатка през зимата - бърза, семпла и здравословна. Докато разполагам със свежо и вкусно българско прясно зеле тази салатка присъства почти всяка вечер на трапезата. 




Продукти:
1/4 средно голяма зелка
3 големи моркови
1/4 средна глава цвекло
3-4 стръка целина
1 скилидка чесън
сол, зехтин/олио, оцет

   Зелето се почиства от външните листа и кочана и се нарязва на малки лентички. Морковите и цвеклото се обелват и настъргват на ренде. Аз режа всичко с кухненския комбайн. Наистина пести много време, а и нарязването е по-равномерно. Целината се нарязва на ситно, а чесънът се счуква. Всичко се разбърква и овкусява със сол, оцет и олио. Спокойно можете да нарежете по-голямо количество и да го съхранявате неовкусено за следващия ден  в кутия в хладилника



1 коментар:

  1. Радост,
    любител съм на салатите в различна комбинация.Твоята салатка е станала чудесна.Наистина българското зеле си е вкусно и няма аналог, така,че не бива да го пропускаме.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване