28 март 2015 г.

Пролетна пилешка чорба

   Днес ви гощавам с ароматна, свежа и пролетна пилешка чорба.....




Продукти:
1 пилешки фенер или друго пилешко месо
1стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 ч.ч. грах
2 ч.ч. спанак
1 голям морков
2 картофа
сол, черен пипер
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
магданоз, копър
сол, масло, черен пипер


   Пилешкото месо се сварява, като се отпенва много добре Ако е необходимо бульонът може да се прецеди. Аз използвах фенера и крилцата от едно пиле. Получава се чудесен, ароматен бульон. 


   Морковът и картофите се обелват и нарязват на парченца. На дъното на тенджера се разтопява маслото. Изсипват се морковите, картофите и грахът. Разбъркват се добре, долива се малко от пилешкия бульон и се задушават за няколко минути. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и се долива останалата част от бульона. Супичката се оставя да ври на котлона, а в това време се обезкостява месото и също се прибавя в тенждерата.  Овкусява се със сол и черен пипер. Най-накрая, когато зеленчуците омекнат се добавя и почистеният и нарязан на малки парченца спанак. Чорбата се оставя да поври още няколко минути, застройва се с разбитите яйце и кисело мляко и се поръсва с пресен магданоз и копър. Ако не разполагате с пресни, могат да се използват и замразени, но сушени не препоръчвам, тъй като ароматът им изобщо не може да се сравнява с този на пресните. 


2 коментара:

  1. Вкусна, свежа и пролетна и питателна супичка. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитна и пролетна наистина! Нямам търпение да се впусна и аз в различни експерименти с пролетни зеленийки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване