28 януари 2015 г.

Диетични американски палачинки със сок от мандарина

   Всъщност кръстих ги диетични, защото не прибавих захар, която винаги присъства в тестото за американски палачинки и ги изпекох на керамичен тиган без масло. Реших, че захарта е напълно излишна, при положение, че обикновено се консумират със сладко.


Продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
сокът от една мандарина
1 яйце
1 бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. олио

      От посочените продукти с помощта на миксер се разбърква палачинково тесто. С черпак се загребва от сместа, изсипва се по средата на тигана и с въртеливи движения се разстила. Когато на горната повърхност се появят дупчици и тестото се позапече, палачинката се обръща и се доизпича и от другата страна. Горките снимки станаха доста тъмни в мрачното утро, но пък вкусът им можеше да разведри и най-мрачното настроение:) Да ви е сладко! 


6 коментара:

  1. Станали са чудесни палачинки.Снимките са прекрасни.Не съм правила палачинки със сок от мандарина и ми стана много интересна тази комбинация.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са станали! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, как бих се успокоила от наименованието диетични, и бих ги хапвала ежедневно каквито са апетитни, а колко много ги обичам, ако знаеш :) После ще видим резултата от диетата, примерно след две седмици :) Обичам такава диета :)
    Много са хубави, Радост, ще опитам рецептата, стана ми интересно със сока от мандарина, със сигурност ще ухаят чудно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Превъзходни,нежни и с любим аромат са тези палачинки,Радост,мигом ти открадвам едничка!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много виден почитател съм на палачинките и съм винаги заинтригувана от различни рецепти! Страхотно изглеждат! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох че обичам палалчинкиии! Твоите изглеждат толкова примамливи, Ради! Това ще се изпробва! Слънчев ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване