10 януари 2015 г.

Спагети "Болонезе"

Рецепта класика за забързаните делнични вечери. 


Продукти:
1 пак. спагети
500 г кайма
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 голям морков
5 с.л. зехтин
5-6 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино
целина
магданоз
сол, черен пипер
пармезан или кашкавал за поръсване




   Лукът и чесънът се нарязват на парченца и се задушават за минута със зехтина, след което се добавя настърганият морков. Зеленчуците се задушават още малко и се добавя каймата, като при запържването се разбърква с подходящ прибор, за да не стане на бучки. За сосове аз обикновено използвам домашно приготвен доматен сок и затова, докато подготвям каймата слагам в друг съд на котлона доматите, за да се посгъсти сока. 
След като каймата се запържи добре, се долива червеното вино, доматения сос или доматеното пюре и подправките. Вари се докато се поизпари течността.
   С така приготвения сос се заливат сварените и отцедени спагети. Поръсва се с настърган кашкавал или пармезан. Добър апетит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар