6 декември 2014 г.

Пържен сафрид

   Честит имен ден на всички празнуващи!

   Вместо традиционния шаран, днес ще прадложа за трапезата сафрид, гарниран с картофена и със свежа салата за повече "свежест" в мрачните, студени и дъждовни дни :) В градината имам миниатюрна оранжерийка с няколко марулки и пресен лук, но на пазара също има чудесна свежа салата.


 Продукти:
1-1,5 кг пресен изчистен сафрид

 Рибата се измива добре с хладка вода и се посолява Овалва се в пшеничено или царевично брашно и се пържи до златисто. Винаги нареждам за няколко минутки изпържената риба върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина. Препоръчвам рибката да се консумира с червено винце за добро настроение през днешния празник! Наздраве на имениците:)


2 коментара:

  1. Честит Никулден, Радост, с пожелания за здраве и благополучие! Чудно е рибното ти меню. А за оранжерийката ти завидях:) благородно, обаче! Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна подготовка за Никулден!Менюто е.... поднесено чудесно и снимките са много хубави! Комплимент!!! Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване