16 ноември 2014 г.

Есенен спанак с ориз

   Освен, че е леко, лесно и вкусно предложение за коледните пости, това ястие е и чудесно разнообразие през есенните дни. 



Продукти:
250-300 г спанак
4 стръка пресен лук
1 ч.ч. ориз
4-5 стръка пресен магданоз
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
олио, сол, черен пипер

   Оризът се измива добре със студена вода и се запържва, докато стане "стъклен". Прибавят се нарязаните лук и спанак. Разбърква се добре и се доливат 3-4 ч.ч. гореща вода. Добавят се подправките. Когато водата се поеме от ориза, ястието се прехвърля в подходящ съд и се полива равномерно със заливка от киселото мляко и яйцата. Запича се на 220 градуса.  



2 коментара:

  1. Е, яйцето не е много постно, ама аз и без друго не държа на строгия пост ( даже и на по-лежерния). Обичам го това ястие!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз със строгия пост трудно се справям. Най-вече ми е трудно през седмицата, когато съм на работа. Вкъщи е по-лесно :)

    ОтговорИзтриване