1 октомври 2014 г.

Борш със свинско и супа от листенца:)

   Неусетно дойде време и за по-есенни рецепти като тази тук. От горките снимки в сумрака нищо не излезе, но пък супичката стана страхотна.  



Продукти
500 г. свинско за готвене
1 гл. стар лук
3 скилидки чесън
1 голям морков
1-2 зелени чушки
1 малка гл. цвекло
резен прясно зеле
2 картофа
магданоз и целина /пресни/
2 с.л. оцет
сол, черен пипер, олио


   Когато приготвям тази супичка винаги първо леко задушавам почистеното и нарязано на ситно месо, след което го оставям да се вари, а в това време приготвям зеленчуците.
  Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават за няколко секунди с малко олио. Прибавят се нарязаните на ситно чушки, настърганите морков и цвекло и оцета. Задушава се отново за няколко минутки, след което се добавя и горещият бульон със свинското. Зелето и картофите се нарязват на малки парченца и се изсипват във врящия бульон. Добавянето на картофи не е задължително, но аз съм любител на богатите на зеленчуци супи. Вари се догато зеленчуците омекнат.

   
   Супичката се овкусява със сол и черен пипер, а когато е готова се прибавят и нарязани на ситно магданоз и целина.
  А ето я и супичката на малката госпожичка, която тя "сготви", аранжира и снима съвсем сама, след което тържествено заяви, че иска да си качва рецептите в блог като мама.....:):):):) Едва ли има смисъл да описвам, как първо избухнах в бурен смях, а само след миг усмивката ми "леко" се видоизмени, когато в главата ми нахлуха размислите на тема какъв модел за подражание за децата си сме.... Дано да е добър:) 




1 коментар:

  1. Ако това са ти снимките в сумрака, искам да ти кажа, че са много апетитни и доста добре разказват за какво става на въпрос. Страхотна супичка! С пожелания за прекрасен месец октомври!

    ОтговорИзтриване