11 септември 2014 г.

Дулсе де лече

   Божествено вкусното Дулсе де лече! От доста време се канех да опитам да го направя, но все не оставаше време, а и се колебаех за съотношението на млякото и захарта. И така, докато Йоана не публикува своята рецепта за дулсе де лече в блога си Кулинарно в кухнята с Йоана. Рецептата е наистина много лесна, а резултатът истинска божествена наслада!!! Благодаря ти Йоана за великолепната рецепта и споделения опит.



Реших да пробвам направо с двойна доза, като имах идея да приготвя нещо с него, но докато се усетя и всичко беше излапано с лъжичките направо от буркана :):), а аз планирам вече новата доза.....



Продукти:
2 л прясно мляко
400 г захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
4 ч.л. вода
2 ванилии




  Използвах най-обикновено прясно мляко от магазина и пак се получи невероятно, а мога да си преставя колко по-наситен ще е вкусът с домашно мляко. Не съм засичала колко време ми отне варенето, но първо оставих само млякото, докато поизври и след това прибавих останалите продукти. 


 




3 коментара:

  1. Ама как съм пропуснала тази рецепта! Благодаря ти, страхотно е станало твоето!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз все се каня да опитам да приготвя домашно карамелизирано мляко, но нали е по-лесно от магазина, а и това ме се струва по редичко. Ще може ли да се гарнира нещо с него или ще изтече, Радост, как мислиш?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, може и по-гъсто и по-рядко. Зависи какво искаш да приготвяш с него. Аз си мислех да го използвам за едни крем, но не остана:) Снимките на дулсе де лечето са направени непосредствено след като го приготвих. Когато се охлади добре и го прибрах в хладилника стегна още.

    ОтговорИзтриване