3 август 2014 г.

Пълнени чушки със сирене и царевица

   Пълнените чушки със сирене във всякакви вариации са много леко, бързо и приятно ястие за лятото. За съжаление вкъщи децата обикновено не се отнасят с много любов към чушките :), но все пак ги хапват... С първите чушки в градината тази година приготвих тези чушчици. Дано ви допаднат. Продуктите са за ок. 10-15 чушки, но не много големи.



Продукти:
ок. 10-15 зелени чушки
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 г. сирене
400 г извара
1 шепа варена царевица
1 морков
2 яйца
шепа пресни листа от босилек
зехтин
сол, черен пипер


   
   Аз използвах замразена царевица и затова започнах с нея. Докато се вари царевицата, се нарязват лукът и чесънът на малки парченца. Морковът се почиства добре и също се нарязва на малки парченца, а когато царевицата е готова се задушава в малко зехтин, заедно с лука, чесъна и царевицата. Сиренето и изварата се намачкват с вилица много добре, а ако са много твърди и сухи може да се добавят 1 -2 с.л. кисело мляко, за да се улесни получаването на по-хомогенна смес. 

   Охладената смес от царевица и моркови се прибавя към сиренето. Чукват се две яйца, овкусява се със сол, черен пипер и нарязани на ситно листа от босилек. Всичко се разбърква много добре и с получената смес се пълнят почистените от семките чушки. 


     Напълнените чушки се нареждат в леко намазнена тавичка, в която се долива малко вода. Изпичат са във фурната на ок. 200 градуса, като при необходимост се долива малко вода, за да не загорят. По средата на печенето ги обръщам внимателно, за да се запекат по-равномерно. По принцип чушките могат да се надупчат леко с вилица в крайчето, но аз не го правя и пак се получават чудесни. 


6 коментара:

  1. Със сигурност са вкусни, подсети ме, че не съм ги правила отдавна, а твоите са съблазнителни :) Дръпвам си една Ради и прекрасен неделен следобед :)

    ОтговорИзтриване
  2. И моите деца не ядат чушките, но пък пълнежа винаги, явно си е от възрастта. Плънката ти е много идейна. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Замразената царевица може и да не се вари.Аз я ползвам като само я измивам стопла вода.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, действително замразената царевица може и да не се вари, особено ако е по-нежна. Хубав ден!

      Изтриване
  4. Много свеж вариант на пълнени чушчици си предложила, Радост, с удоволствие ще го опитам :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, момичета! Радвам се, че ви допада!

    ОтговорИзтриване