30 август 2014 г.

Кьопоолу с печени чушки

   След малко ваканция /винаги може и повече :)/ ето и един любим вариант на кьопоолу - с прясно изпечена чушка и домат. Всъщност патладжанът не е от най-полезните зеленчуци, но пък не мога да устоя на изкушението по това време на годината.


Продукти:
4 средни патладжана
3 изпечени червени чушки
1 домат
4 големи скилидки чесън
сол, зехтин, пресен магданоз


   Няма кой знае какво за обяснение при приготвянето на кьопоолу.  Патладжанът се измива добре и се изпича. Аз го пека във фурната на 200 градуса. Изпеченият и още горещ патладжан се поставя в тенджера и се похлупва, за да се задуши, а сокът, който се отцежда се изхвърля. 
   Доматът се настъргва и с малко зехтин се задушава на котлона, докато се изпари водата. 



   В това време патладжанът се намачква с вилица, а чушките се обелват и нарязват на малки парченца. Когато доматът е готов, всичко се обърква добре и си овкусява със сол, наситнен магданоз и счукания чесън. Ако е необходимо се добавя и още малко зехтин, а за любителите на по-силни усещания може и повечко чесън :) 





3 коментара:

  1. Радост, тук при теб човек може да си хапне вкусно, вкусно както у дома :) В кухнята ти ухае на лято и уют!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Танче! Радвам се, че ти допадат моите предложения :)

      Изтриване
  2. Божествено звучи и изглежда,Радост,как ми се прияде!Поздрави!

    ОтговорИзтриване