29 юли 2014 г.

Миш-маш

    Миш-машът е традиционно, лятно ястие  за нашата кухня. Приготвя се бързо и лесно, а е толкова вкусен.... Как да не е от най-често предпочитаните от забързаната домакиня! Ето го и моят миш-маш!



Продукти:
2 глави лук
4 скилидки чесън
6 пресни чушки
3 домата
6 яйца
250 г сирене
бучка масло
зехтин или олио
няколко стръка пресен магданоз


   Лукът и чесънът се нарязват на кубчета и се задушават за няколко минутки в тиган с малко олио или зехтин. Прибавят се почистените от семките и нарязани на парченца чушки. Разбърква се добре и се оставя още малко да се задушава. В това време единият домат се настъргва, а другите два се нарязват на кубчета. Вместо да се настъргва единия домат, може да се използва и малко доматено пюре. Прибавят се в тигана при чушките и се готви, докато чушките омекнат и течността се поизпари.  

   
  Яйцата се разбиват в купа и се прибавят към зеленчуците. Наръсва се и натрошеното сирене. Ястието се разбърква периодично, докато яйцата се изпържат. Ако сиренето е обезсолено може да се добави още сол. Прибавя се бучка масло, наръсва се с черен пипер и пресен, нарязан на ситно магданоз. За съжаление снимките са на доста лоша светлина, но все пак... Bon appétit!

2 коментара:

  1. Много го обичаме и ние, чудесен е станал твоят!

    ОтговорИзтриване
  2. И ние обичаме миш - маш, страхотно ястие и зима и лете си го уважаваме. Чуден е твоят! Поздрави!

    ОтговорИзтриване