12 юли 2014 г.

Пържени тиквички по гръцки

     Сезонът на тиквичките продължава и покрай Катето от My Candy Kitchen и нейните прекрасни гръцки предложения, с удоволствие се поддадох на изкушението да похапнем тиквички по гръцки. Начинът за приготвянето им е често срещан в интернет, но ето тук е нейният вариант. 


       Пробвах и двата варианта на пържене - първо в студена вода, после в брашно и отново потапяне в студена вода и другият, при който първо се държат в студена вода, след което се овалват в брашно и се изпържват. За мен определено при първия вариант тиквичките стават много по-хрупкави, но няма какво да се лъжем - голямо пръскане пада. Резултатът обаче си струва - божествени са!


      Когато попрестоят тиквичките поомекват, но пак са много вкусни. Естествено най-подходящо и поднасянето им с чеснов млечен сос. 




3 коментара:

  1. Страхотни са станали, Радост! :) И ние понякога вкъщи ги правим с топване в студена вода, но не съм знаела, че е по гръцки. :)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Като се замисля, никога не съм пържила тиквички... Но пък съм яла у татковата ми баба, а също и наскоро в Гърция. Няма спор, вкусотия си е! Филип ми подари за рождения ден един тиган Уок, много голям, тежък и дълбок. Мисля, че в него ще спася печката от пръскането :) Поне така стана с кюфтетата миналата седмица. Не ми изпръскаха всичко, защото бяха ниско долу в тигана :) Ще изхитрувам така и с тиквичките и първия ти метод на оформяне. Усмивка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Точно снощи правих и аз:))) но не мога да устоя на твоите! И на нас са ни любими хрупкавите тиквички, вярно, че пръска малко, но пък си заслужава:))). Радвам се, че съм те вдъхновила,мила! Поздрави и прекрасно лято!

    ОтговорИзтриване