21 юни 2014 г.

Сирене по тракийски

       Едно бързо, лесно и много вкусно предложение! Особено подходящо, когато вечер след работа няма време за готвене и хладилникът се е оказал празен. Всъщност много ми допада всичко, приготвено в гювече. 




Продукти за 2 гювечета:
250 г. сирене
1 малка глава стар лук
2  домата
2 с.л. доматен сок
ок. 12 бр. шайбички колбас
2 яйца
люта чушка
масло за намазване
зехтин, сол, черен пипер, червен пипер




      Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, а доматите се измиват и нарязват на шайбички. Гювечетата се намазват с малко масло и в тях се разпределят сиренето,  лукът, доматите и колбасът, като се редуват на пластове. Заливат се с доматения сок, поръсват се със сол и черен пипер. Отгоре се капва малко зехтин или се поставя бучка масло. Гювечетата се похлупват и се поставят във фурната да се запекат на 220 градуса /ок. 20 -30 мин/. Когато са почти готови, се отварят и върху всяко от тях се чуква по едно от яйцата. Връщат се във фурната да се дозапекат. По желание се поръсват  с червен пипер, а може да се добави и люта чушка. 

5 коментара:

  1. и любимо гювече у нас :) Много пъти за по-бързо и в микровълновата го правя, но не ухае така приятно на печено, както във фурната :)
    Хубава нова седмица, Радост!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, гювечето издържа ли в микровълнова?? Никога не съм пробвала.

      Изтриване
  2. Ох, как обичам такива гювечета! Сама не се сещам да направя, но мама много често завърта подобни при малко време и празен хладилник. Ама виж, сега като ме подсети... това ще го впиша в списъка за бързи спасения за тази седмица :)
    Усмивка от мен, Ради!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудно е, чудно е! Обичаме гювечета, а това си го приготвила много вкусно! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване