14 юни 2014 г.

Тиквички - Тиквички бюрек

      Поредното пролетно изкушение - тиквички бюрек.  И тази рецепта изисква повечко време в кухнята, но резултатът определено си струва.



                                               
Продукти:

2 средно големи тиквички
150 г сирене
2 скилидки чесън
5-6 стръка копър
черен пипер, сол
1 яйце
брашно за овалване

    Тиквичките се изпиват и обелват. Ако сте сигурни, че не са пръскани, разбира се могат да останат и с корите. Нарязват се на филийки и леко се запържват, колкото да омекнат. Другият по-здравословен вариант е да се запекат на грил-тиган.
    Докато тиквичките се пържат, може да се приготви плънката. Сиренето се натрошава, намачква с вилица и се смесва със счукания чесън и нарязания копър. Сместа се подправя със сол и черен пипер. Аз винаги обезсолявам сиренето, което купувам и затова в сместа слагам и сол, на ако сиренето не е предварително обезсолено, тогава солта е излишна.
   Когато тиквичките се охладят се взема една тиквичка и намазва се обилно с плънката. Похлупва се с друга тиквичка, притиска се леко и така полученият "сандвич" се овалва първо в брашно и после в разбитото яйце. Изпържва се в нагорещено олио.

   
    Разбира се идеалната добавка за мен към това ястие е млечният сос с чесън и копър, а защо не и малко пресен босилек.


1 коментар:

  1. Ах, колко ги обичам тези бюречета!:) Вярно, че изискват време, но пък са вкусни, а ти, мила си ги приготвила и поднесла толкова изкушаващо, че ми идва да взема едно столче и да се настаня хей там на полянката, няма да съм в кадър, обещавам:))) Прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване